Pink Madness

Rosa, rosa, rosa...rosa för hela slanten. En väninna gav mig "överblivna" pärlor till töserna. Naturligtvis kunde jag inte låta bli en del (lugn, de får av mina "överblivna" också, så det jämnar ut sig!) o det resulterade i detta;Ett vajerarmband i coralling-teknik, större seedbeads samt glaschips. Magnetlås gör att det är enkelt att ta på och av. Bilden gör inte färgerna rättvisa, det är mycket mer rosa och cerise. Många av pärlorna har metallicglans och det finns bara ett ord som beskriver det och det är *FUNKY*!

Imorgon ska jag sätta igång med en beställning så den är färdig innan koppartråden till nästa beställning kommer i brevlådan. Det kommer att bli pilligt men töserna är i skolan båda två så jag ska nog få ro att få till det. Det är roligt att ha kommit igång att jobba igen och jag och några till har talat om att starta en webshop tillsammans. Det känns mycket spännande och naturligtvis kommer det kännas underbart att ha ett jobb igen!

Diamantkabeln frå helvetet!

Nej, jag erkänner direkt att titeln är lite missvisande då själva armbandet inte var några som helst problem med att sy. Låset däremot...jag borde ha lärt mig att genast gå på den första idén som dyker upp i mitt huvud. Istället hann jag gå igenom ett antal idéer och tekniker som inte gick så bra. Trodde inte att man kunde nöta upp en Fireline-tråd men den här gången var det nära!

Såhär ser det ut. De ljusa seedbeads:en är mkt guldgulare i verkligenheten och det ser riktigt flådigt ut. Jag är fortfarande inte nöjd med låset till hundra procent men det får vila för tillfället. Efter alla timmar, gråa hår samt blodvite kommer jag nog att behålla det själv. Tyvärr blev det en aningens för kort, ca en halv cm, så jag kommer nog att göra om själva ringen i togglelåset.Närbild på eländet! Låset bidde för maffigt...kanske jag sätter dit ett köpt så småningom...när jag glömt bort vilket elände jag hade att få ihop det här!


Såg ni månen igårkväll förresten? Den stod då som närmast jorden i sin elliptiska bana och nästa gång den kommer så nära är först om tretton år om jag minns rätt. Missade tyvärr själva uppgången över berget, den måste ha sett enorm ut. Gick ut och tog en bild men det är det där med inställningar. Kom iaf ihåg att ställa upp stativet till kameran den här gången!


Lycka är;

när man lyckas knäcka koden till en till synes omöjlig tutorial! Man ser ljuset i slutet av tunneln sas. Igår knäckte jag koden till diamantnätskabeln och jag är överlycklig! En del av er kanske inte tycker att det är särskilt mycket att yvas över men jag blir skogstokig när det låser sig...och så låser det sig bara mer. Mönstret är egentligen jättelätt men jag missade den delen som sa att man ska gå upp genom några av de första pärlorna i samma varv som man nyss sytt. En liten skitgrej men en del som gör väldigt mycket om man missar.Såhär blev mitt första försök! Det blir en ganska stel och tjock kabel. Trodde inte att jag skulle gillar modellen men den är inte så dum faktiskt. Allt hänger på vilka pärlor man använder förstås och i vilket sammanhang man ska använda det. Jag har inte sytt på något lås än för jag kan inte bestämma mig för om jag ska ha ett köpt lås i metall eller sy ett togglelås av småpärlor. Det lutar åt ett sytt för jag vill göra ett matchande halsband med sytt toggle. Dessutom behöver jag inte köpa något lås i sådana fall! Nästa gång jag beställer pärlor ska jag köpa på mig så jag kan göra ett par i svart/vitt och vit/svart, tror att det kan bli jättesnyggt.

Nu ska jag sätta mig och börja sy på ett nytt. Har pärlor i grått, seedbeads i grönt och grafitgrått...eller om jag tar kristall...får göra ett test först. Måste passa på medan det finns el, den gick imorse och var borta i tre timmar. Nu har blåsten iofs lugnat av så har vi tur har vi gjort bort det värsta av snöstormen. Ungarna blir också så grininga när de inte har tillgång till dator och TV. Annars kan de leka i timmar i sträck men precis när strömmen går bara *måste* man se TV! Visst är det underligt?

Äntligen ute i etern igen!

Grafikkortet i datorn gav upp i torsdags och hela mitt sociala liv slogs i spillror! Man upptäcker snabbt hur beroende man är av datorn, eller tekniken öht när sådant händer. Särskilt när man som jag sitter ute i obygden och ibland inte pratar med en själ på flera dagar förutom familjen. Nu är iaf burken igång igen och det känns härligt, nästan som om en gammal kär vän tillfrisknat från en svår sjukdom. Det låter hemskt men så är det faktiskt! Har försökt surfa lite på min gamla laptop som Guben lyckades skrämma igång men den går lite som den vill. För stora sidor med mycket grafik tar 3-5 minuter att ladda upp...eller så stänger den bara av sig själv. Ett rent helsike för dagens stressade människa som är van att allt händer så fort man nuddar vid en knapp!

Har ägnat tiden åt att pärla litegrann även om nacken varit rent åt helsefyr dålig. Har tagit det i omgångar, det är inga större problem med att länka men att sy med seedbeads ("småpärlor") är jättejobbigt. Särskilt då jag fortfarande inte fått mig nya glasögon, ser rackarn´s så dåligt. Några armband har det dock blivit efter inspiration av en annan smyckare som jag känner över internet.Ett riktigt "blingit" festarmband av silverfärgade filigranpärlor, miniseedbeads med AB-lyster och glasbiconer i kornblått. Det är 18 cm långt och har ett rektangulärt magnetlås med strass på.


Samma mönster som i armbandet ovan men med lite större pärlor. Genomskinliga biconer i glas, vinröda seedbeads med AB-lyster samt runda glaspärlor i genomskinligt samt 2 lilarosa nyanser. Låset är ett istickslås och det är 16 cm långt.Liggande med närbild på låset.
Det är nästan lika fint på baksidan, utan de snedställda ränderna med seedbeads! Det här går utmärkt att använda på båda sidorna då låset är liksidigt.
En grå variant med frostade runda som ram, silvergrå glansiga seedbeads och svagt beigerosa sötvattenspärlor. På detta har jag sytt ett togglelås av seedbeads samt en rörformad, genomskinlig glaspärla.
Närbild på låset. Just detta armbandet är mitt privata och ej till salu men jag kan göra ett liknande om intresse finns.


Ett somrigt halsband som man trär över huvudet. Ovala glaspärlor i blått, ljusblått, turkost och genomskinligt som är inlänkade mellan små blomlänkar. Matchande armband finns till.
Ännu ett länkat denna gång med ovala pärlor av glas melerade i rosa och vitt som man trär över huvudet. Jag har använt tre sorters länkar den här gången; små hjärtan, små blommor och däremellan små fyrkanter. Just det här halsbandet är inte riktigt färdigt än då jag fick slut på connectors men jag har skickat efter fler och hoppas få paketet i slutet av veckan. Matchande armband finns till.


Jag kommer att göra fler av "sommarhalsbanden" då jag älskar de genomskinliga pärlorna. De har så klara, fina färger och känns så varma och somriga! Måste bara skaffa lite mer material, det är otroligt hur fort det tar slut... men vad ska man annars göra när datorn går sönder!

 

 


Vinterslakt

Idag fick jag ett ryck och slaktade ett gammalt halsband med halvädelstenar som jag ärvt efter svärmor. Låg och funderade på det natten som var då jag inte kunde sova. Kom fram till att det skulle bli ett armband tillsammans med lite metall.Såhär blev det, Minstan agerar modell.
Gjorde virvlar nedtill som jag plattade ut. Ville testa och kom dessutom fram till att det behövdes något för att matcha upp det biffigaste stenarna.
Som ni kan se på närbilden är jag inte så bra på att hamra jämnt. Jag tror att jag köpte för klen hammare, är van mer rejälare doningar...hrmmm... Underlaget är inte heller riktigt jämnt, måste skaffa mig ett flackjärn NU!


Det här halsbandet länkade jag ihop igårkväll framför TV:n. Inget avancerat men jag hade ovaler över från ett lagningsprojekt så jag snodde ihop några springringar och satte ihop detta.Jag är svag för snäckskal och snäckskalspärlor, de har en sådan fin glans! De här är svarta och har ett härlig "rainbow"-skimmer över ytan, som när olja skimrar i en vattenpöl.


Nu ska jag sätta igång lite skön musik och surfa runt på nätet. Ska beställa hem tråd, en storpack får det nog bli för jag har fått ett par önskemål om länkade halsband i koppar och min syster önskar sig blomprydnader. Så jag måste nog köpa lite av varje, mässing, koppar- och silverfärgad koppartråd samt mässing.


Matchande armband

Kunde inte släppa tanken på det matchande armbandet som jag ville göra till halsbandet med krackisar. Fick lov att starta upp en film och satte mig sedan med ett öga på TV-skärmen och det andra på tråden. Det fick lov att bli en variant med burar då krackisarna lätt kraschar om man slår dem mot något. Blev relativt nöjd...låset är inte perfekt men det är första gången jag testar att göra ett toggle-lås. Det bidde också märken i tråden, trött och handvass men de går kanske att putsa bort. Har inte orkat ta tag i det än, kom nyss hem efter att ha skjutsat Minstan till FSK och jag är så himla trött...av någon konstig anledning. För det kan väl inte bero på att jag inte somnade förrän vid tvåtiden inatt!? ;)

Nu är jag sjukt sugen på att kura ihop mig såhär:men jag är inte säker på att det låter sig göras. Vi måste få ner jobbarbilen till stan. Pappas bil gick sönder när Guben var på väg till jobbet på fredagskvällen, en drivknut gick. Så det blev bärgning till Volvo och förhoppningsvis kan de fixa det snabbt. Som tur är har han en snäll boss som lät honom låna jobbarbilen över helgen så han kunde ta sig till och från jobbet men på veckorna behövs bilen mer så den måste ner på något sätt. Eller rättare sagt; Guben måste ta sig hem på något sätt! Blir till att låna en bil av någon granne och dubbelköra ner till stan eller så får han ta bussen hem och jag lånar en bil och hämtar honom inne i "storbyn". Minstan måste ju ändå hämtas hem från FSK i em. Ja, sicket öde...

Oxöga

Glömde ju att visa en bur jag gjort till en sten, oxöga, som mamma och pappa fick med en prenumeration när jag var liten. Oj vad jag har lekt med stenarna som vi fick. Nu har jag tyvärr bara två stycken kvar, oxögat samt en ametist.Såhär bidde det .
Från andra sidan.


Liggande.

Hamrade lite på tråden så att den blev platt o slipade med mycket fint slippapper så jag erhöll en lätt "rispig" yta. Sedan snodde jag ihop tråden till en virvel som jag sedan drog ut och försökte forma efter stenen i möjligaste mån. Tyvärr tog jag till lite för lite tråd så själva hänget blev inte så fint som jag hade planerat men det är ju en sak där man lär sig av misstagen. Det är svårt att räkna ut hur mycket tråd som kommer att gå åt när stenen är oregelbunden.


Glimma lilla pärla där...

Idag har jag gjort färdig min första lapp till mitt smycke-forum´s ”lapptäcke”. Vi ska göra en lapp i månaden, 4x4 cm stor, som sedan vår sajtansvarig ska sy ihop. När bonaden är färdig ska vi auktionera ut den och skänka pengarna till något välgörande ändamål, vilket har vi inte bestämt än. Jag testade en ny teknik, fyrkantsstygn/square stitch. Måste erkänna att det blir bra *om* man har pärlor av god kvalitet men jag använde mig av de jag köpte sist, enligt webshopen jämna och fina pärlor men det synar jag. Nåja, den shopen finns inte längre så jag lämnar det därhän men fy tusan för att sitta och kika ner på alla de där yttepytte-pärlorna o inse att ingen är den andra lik! När jag sedan insåg att jag räknat fel och inte fick lika många rader grönt uppe som nere…*suck*! Hade dessutom redan fäst trådbörjan, borde ha lärt mig vid det här laget men jag fullkomligt *avskyr* lösa trådändar som man fastnar i och syr in i arbetet om man inte ser upp hela tiden! Nu är lappen klar iaf och till nästa gång vet jag bättre. Bör läsa mönstret från sidan, arbeta med pärlor av god kvalitet och räkna rätt!

Har färdigställt några länkade smycken också. Ett halsband i snäckskalsringar och beigerosa sötvattenspärlor, matchande armband och örhängen. Ett halsband länkat i koppartråd med krackelerade pärlor i kristall och kristall/svart, kommer att göra ett matchande armband också. När jag väl var färdig med det länkade jag några små blommor i blått och kristall bara för att ha något att göra, det är så avkopplande att sitta och länka. Det kommer nog att bli ett blomkluster hängandes i en liten tjock kedja gjort av tunna ringar, köpt såklart, tänker inte jobbar ihjäl mig!Halsbandet av snäckskalsringar.ArmbandetÖrhängenDet kopparlänkade halsbandet.
Närbild...Riktigt nära...så ni ser alla mina misstag! ;)


Nej, dags för nannadags...töserna alltså. Har lovat att läsa två sagor ikväll istället för lyssnarsaga på radion så de ska vara isäng till kl 19:00, således bäst att angripa dem snabbt och skoningslöst. Hoppas få hem mer material snart så att jag kan knåpa ihop lite mer bling. Har en sanslös abstinens efter att få länka, vira och hamra tråd samt smeka lena pärlor just nu! Återkommer!


Kopparspiraler

...är inte så nyttiga att nyttja...på vissa ställen, har jag hört. Dessa går däremot alldeles utmärkt att använda, iaf kring halsen, armleden eller dinglandes från öronen!

En liten pärlbur. Rätt så pillig att göra o få snygg. Nu har jag lite för tjock tråd så jag får göra ett nytt försök när jag fått tag i rätt dimension.


En något större pärlbur i en annan modell, betydligt enklare att få snygg. Rätt så läckert då spiralerna går lodrätt över pärlan gentemot hänget, oftast går de tvärsöver pärlan, som på den övre buren.

En trevlig teknik iaf, bra att tillgå om man har lite ömtåligare pärlor som man vill skydda mot stötar...eller hittar en fin kula utan hål som man vill använda! Sådana kommer det att bli fler av!


Min nya kärlek - Cu

Jag har en ny kärlek! Den heter koppar. Det började med att en tjej på mitt smyckeforum visade upp sina alster. *Cheezus* så snygga saker hon har gjort! Då fattade jag ett beslut och det var att jag definitivt skulle ge metallböjandet en chans. Mitt självförtroende hade väl fram till dess inte varit alltför översvallande gentemot tråd. Kedjor och springringar hade jag använd...och klämt...märkt för livet sas. Jag är sjusärdeles otränad och har så varit i hela mitt liv men handvass...det är jag!

Nu har jag iaf testat några olika modejanger och jag kan bara säga en sak; *jag är fast*! Vi åkte en sväng till stan i em för att köpa mer pellets, det går ju lassvis när det är så kallt som det är nu. Passade på att springa in och köpa några verktyg jag behövde samt ett par rullar billig koppartråd att träna på. Den är inte så lämplig att använda till smycken, fel dimension dessutom, dock ytterst prisvärd att göra fel med. Så här blev resultaten:Mitt första försök; ett armband gjort av sammankopplade S-länkar. Jag har gjort alla delarna själv, från S:en, springringarna till låset. Det känns mycket tillfresställande att ha pillat ihop precis varenda del själv!
Arbete nummer två; armband av U-länkar.
Närbild av U-länkarna. Jag måste dock skaffa några järntenar i olika dimensioner, alt skaffa en sådan där mojäng som man använder när man gör ringar. Det är svårt att få snygga rundningar med en jätteliten rundtång och jag är inte riktigt nöjd med länkarna i det här armbandet. Men tanken var ju mest att få in tekniken i de olika länkarna för det är himla lätt att man böjer någon böj åt fel håll och då är den trådbiten förmodligen förstörd.


Nästa test blir att göra trådburar. Det ska bli himla roligt att testa men det kan nog dröja några dagar innan jag får sätta mig med det. Nu ska vi hälsa på kompisar och fira Minstan som blev fem år den 29:e december. Syrran och pappa kommer på söndag så då blir det tårta. *Hurrey*!


RSS 2.0