Bilder från marknaden och lite nytt bling.

Har ju lovar några stycken att jag skulle fota på julmarknaden. Naturligtvis glömde jag att ta med kameran men fick låna grannfruns. Fick inte till närbildsinställningen så några sådana bilder blir det inte här men några blev bra.

  

Vårt bord


 

Lådorna med fudge, det sålde bra som ni kan se av bilden.




Stickat!




Smyckedisplayen, lite överfull med jag fick inte plats på bordet för båda två.

Har inte pysslat så mycket efter marknaden. Tappade geisten när jag inte fick bord i Umeå och jag vet fortfarande inte om det blir något i Vindeln. Jaja, hela familjen har sockor för resten av livet och som jag tidigare sagt; ett överflöd av julkappar och födelsedagspresenter!

Har redan visat min coola drömfångare men det har även hunnit bli två halsband samt ett maffigt armband.



Beställd julklapp till en liten tös i rosa vaxpärlor, tibetsilver och emaljerat Hello Kitty-hänge. Litet magnetlås och tunna bindringar för säkerheten. Vi vill inte vara med om några olyckor!






Länkat halsband med vita sötvattenspärlor och gråskimrande snäckskalsringar, togglelås.






Armband med rökgrå facetterade glaspärlor, hoplänkade med vridna stavar, magnetlås.


Dåliga bilder som vanligt, måste ta mig tid att gå ut i dagsljus så färgerna blir de rätta och skärpan skärper till sig. Men dygnet har så få timmar! Avslutar med något helt annat; ett kort på två av mina älsklingar som råkat hamna i samma ställning alldeles bredvid varandra...lurvetussarna Findus och Tassa. Kan också meddela att den förlorade sonen har återvänt hem! Lasse har suttit här utanför några morgnar men inte velat komma in. I förrgår lockade jag dock till mig honom med hjälp av Friskies-lådan och tog ett fast grepp och bar in honom. Nu har han sovit konstant sedan dess, förutom när han har slickat alla tallrikar rena vill säga. Skulle tro att han håller sig hemmavid nu när det blivit vinter!



Nu vill inte bilderna lägga sig i mitten av spalten igen! Ni får stå ut med att de ligger till vänster...själv blir jag skogstokig när det inte vill sig som jag vill men jag orkar inte böka med det ikväll. Lederna värker och jag är så in i bomben *trött*, jag blir så när det är väderomslag. Ska slänga isäng töserna, brygga en kanna te och inta en chokladbiskvi. Sedan måste jag tvinga mig isäng tidigt, behöver *sova*! Tjing sålänge!


Julklappsdags!

Fick besked idag om att julmarknaden i Umeå är full och att jag inte fått något bord. *Suck*! Nåväl, vad är väl en julmarknad i stan...när man kan åka till Lycksele och gå på marknad istället! Borde bli kul, det är fint på Gammplatsen, särskilt till helgen när det är 1:a advent och och allt!

Har försökt att infatta en oval agat med småpärlor idag men...jag tror att jag gör ett nytt försök en annan dag. En dag när jag är lite mer piggelin både i ögon och huvud. Har faktiskt fått kläm på peyoten nu men det var svårt med den ovala formen. Ska testa en rund nästa gång, dessutom är den blankpolerade stenen väldigt hal. Går nog direkt på en rivoli nästa gång! Återkommer med resultatet!

Har istället slängt ihop en julklapp. Säger inte till vem...vill inte råka avslöja det innan julafton såklart. Det är ett halsband med "svävande pärlor" på wire. Blå snäckskalspärlor, försilvrade filigranpärlor och sötvattenspärlor. Samma material i det matchande armbandet. Jag blev *mycket* nöjd!



Här hänger det på snedden för att det vackra låset ska komma med på bild.



Armbandet, massivt men annars hade nästan inga pärlor fått plats på wiren!


Äntligen färdig!

Har kämpat länge med några smyckeset men nu är de äntligen färdiga förutom ett lås på ett av armbanden, ska köpa det i storstan imorgon. Har också haft problem med de vinmarkörer som en bekant ville att jag skulle göra. 24 st! Jisses vad jag har kliat huvudsvålen för att hitta kombinationer som inte ser alltför likadana ut men ikväll fick jag äntligen se sista färdiga. *Hurra*! Fotade dock inte dem, ska väl ha någonting att göra imorgon också!



Länkat halsband med genomskinliga, krackelerade samt blå snäckskalspärlor, en affirmationsring samt ett hänge och en berlock. Matchande armband med pärlorna satta i pärlburar, magnetlås...en dröm för stela fingrar!



Örhängen som matchar setet ovan. (Ursäkta mig för den suddiga bilden!)



Halsband med avlånga länkar, matta ovala glaspärlor med blå ränder är inlänkade med "swirliga" metallpinnar emellan. En glaspärla i silverfoilteknik i koboltblått med matchande pärla hängandes under som hänge samt en "Skyddsängel" med koboltblå kjol, fastsatt med karbinlås så man kan plocka bort den om man vill använda den på något annat halsband. Matchande armband med magnetlås.



Länkningen på halsbandet.



Likadana "Skyddsänglar" i örhängena som hänget i halsbandet.

Tråkigt att det ska vara så svårt att fota i vintermörkret men jag är glad över att kameran valde att öht fungera ikväll...o att alla bilderna hoppade ut som de skulle! Hoppas att någon kommer att bli nöjd över sina smycken nu!


Imse Vimse Spindel...




Måste bara kasta in några bilder för att visa vad jag (bl a) har pysslat med i afton. Läste ett inlägg om drömfångare på ett internetforum och blev inspirerad till denna skapelse. Den är inte riktigt färdig än...det behövs en snygg upphängningskrok samt några fjädrar men jag orkar inte mer ikväll. Det har tagit på nacke och axlar, behöve vara någorlunda fräsch imorgon då jag ska till sjukgymnasten och styrketräna.


Bakkroppen är en med rocaille "pärlad" hematitpärla, huvudet en 6 mm krackelerad glaspärla, några stavar samt korallfärgade seedbeads. Nätet är av Fireline med "daggdroppar" av crystal seedbeads. Ringen av svarta chips kan jag inte svara på vad det är då det är en gåva...kan vara glas...kan vara äkta...vem vet!


Julmarknadernas tid.

Nu har jag varit på min första julmarknad! En liten en i grannbyn med bara 6 utställare, skulle vilja säga liten men naggande god! Roligt var det iaf och ganska lagom att starta upp säsongen med. Nu vet jag ju inte om jag får något bord i Vindeln, jag ska få besked på torsdag men ansvarig lät väldigt hoppfull. Jag har även ställt mig i kölista för marknaden som hålls på Ersboda Folkets Hus den 29 november och hoppas även få komma med där.

Försäljningen gick ganska bra i helgen trots att det var en minimarknad. Förtjänst kan man inte direkt påstå att det blir men jag får tillbaka det jag har lagt ut och fått några hundralappar att köpa nytt material för. Det är enda sättet för mig att kunna hålla på med mina intressen då jag är en relativt stor producent av stickade småsaker, mest sockar, virkat pynt o så smycken o sydda pärlsaker. Man kan ju inte behålla allt och jag har definitivt inte råd att ge bort allt jag gör. Godiset var eftertraktat och några har hört av sig i efterskott och fråga om jag inte kan koka lite framemot jul. Det var roligt, man är väl inte direkt stolt över att pracka på folk något så onyttigt men å andra sidan är det hemkokat med rena och färska råvaror. Lite bättre än köpt gelégodis iaf!



Jag kan tyvärr bara bjuda på en bild idag. Kameran tog semester men idag lyckades jag väcka den till liv och fick en bra bild på ett armband i "coralling"-teknik som jag sydde igår. Lite pillrigt...det tog 5 h med småpauser då och då men det är läckert! Jag blir så glad när det lyckas på en gång...och att jag dessutom lyckades tömma kameran! Inte alltid den både vill fota och tömma sig se! Nu tänker jag gå in i mitt pysselrum och arbeta lite mer medan huset är lugnt. Guben sover, Sonen och Mellis är på skolan. Även Minstan är borta idag då hon fick byta dag på FSK för att få vara med när brandbilen kommer på besök. Det är ganska skönt när de är borta några h på dagarna. Ser faktiskt fram emot nästa år när Minstan blir borta 3 dagar istället för 2 som nu. De får stimulans och jag får ro att samla tankarna och göra både nytta och onytta! Nej, nu ska här pärlas!




På Wall Street

kommer nog aldrig mina marknader att bli kända men vem vet, kanske den dagen det börjar regna lila älgar ed. Jag har iaf fått hjälp av min systerdotter E att fota lite pärlpyssel jag har totat ihop sedan sist jag skrev här. Det går faktiskt bättre och bättre men som med allt annat; när man börjar få kläm på saker och ting höjs även kraven! Har börjat snegla mot kedjor...finare (och dyrare) pärlor och drömmer om att kanske någon gång göra någonting i rent silver!



Älskar det nedre armbandet...*vill ha själv*! Säljer jag det får jag lov att beställa mer och fixa ett till mig själv i julklapp!

En hel del tid går åt att surfa runt på internätet och kika på andras alster för att få inspiration. Då hittar man blingtillbehör man aldrig har sett förut och så måste man surfa runt för att hitta någon shop som säljer det. Där hittar man i sin tur en massa annat roligt... Tur att jag aldrig har några pengar för då kan jag inte förköpa mig!



Sydda armband i rocaille-pärlor i "Tattoo"-mönster till barn.

Det finns mycket fint bara runtomkring i vårt avlånga land, många duktiga hantverkare och pysslare som knåpar ihop de mest fantastiska saker! En tjej heter Ann-Britt och hon pysslar med keramik. Den säljer hon i sin affär "Krukmakeri Hemjord" i Nora, hon har även webshop för den som inte har vägarna förbi. Läs gärna hennes blogg...detta är en kvinna med smak och många järn i elden...eller man kanske borde säga många krukor i ugnen! Hon säljer även andra saker i sin butik, stort som smått...en sådan butik önskar jag fanns i närheten av mig. Jag tycker att det är dåligt med bra present butiker i Umeå-trakten...iaf en sådan som "har det lilla extra".



Mina små stjärnor i olika småpärlor...jättesöta! Tänkta till dekorationer, t ex i en kruka med ris eller varför inte julgranen!

Nu fortsätter vi med mitt bling! Det mesta av materiealet är inköpt hos min "hemaffär" som bara ligger 5 mil bort; "Pearlized". Den drivs av ett ungt par som är mycket trevliga och servexeinriktade. En annan webshop jag handlar av är "Pagoni" som ligger i Örnsköldsvik och även den drivs av ett ungt, trevligt par. Har även haft äran att affäras med Karin på "Fru Pärla" samt Malin på "Lilla Pärlan" i Åsa, sistnämnda har även en fysisk butik i hemmet. Fina pärlor och snabb leverans från alla!



Stora stjärnor, har visat prototypen, min "övningsstjärna" tidigare. Såhär blev de sydda i "riktiga" pärlor. To *die* for!

Snart är det dags för första julmarknaden för i år. Den hålls i grannbyn och hör till de mindre om man ser till storleken men det som säljs där brukar hålla hög klass och arrangören har som krav att det skall vara riktigt hantverk; hemstickade sockar istället för maskinstickade jägarsockor i acryl etc.



Den 5 december hålls det en julmarknad i Vindeln som jag har anmält mig till. Vi står än sålänge på intresselista då de som sålde där i fjol har förtur och denna vecka på sig att anmäla sig. De trodde dock att jag hade stor chans att få ett bord. Om inte funderar en kompis som har fått bord att inte åka dit och då får jag ta hennes plats, så det ordnar sig väl. Tråkigare är att vi inte fick plats på Forslundas (lantbruksgymnasiet i Umeå) julmarknad i år. Syrran hittade anmälningsbrevet i posten när hon kom hem från jobbet och kastade sig över telefonen men när hon äntligen kom fram på linjen så hade det sista bordet gått för en halvtimme sedan! Det känns jättetråkigt för det är verkligen roligt att stå där! Hoppas vi har bättre tur nästa år!



Armband i memory wire i olika blå toner samt ett svart i mitten.



Flera memory wire-armband, här i gröna toner samt ett i gulbrunt.



Fler...silver med pärlor samt ett par i blått och svart.



Några så kallade wine charms, ringar man sätter runt foten på vinglaset så gästerna kan hålla reda på sitt glas.



Här ser ni ett halsband som jag har gjort på beställning, min andra faktiskt! En lite tunnare kedja med blå samt genomskinliga och krackelerade glaspärlor där kedjeändarna avslutad med små hjärtan i så kallat Tibetsilver. Ett lampworkhjärta i blått som hänge tillsammans med en affirmationsring med texten "Älskad". Hänget kopplar ihop kedjan med hjälp av ett karbinlås, ett smart sätt att använda då kedjan kan användas till många olika hängen.



Till samma beställning gjorde jag även ett par "vardagsörhängen" (överst) med små glashjärtan i melerat blått och grönt. Ett armband som matchar halsbandet, likadana pärlor inlänkade i likadan kedja samt en mellandel i Tibetsilver. Enkelt karbinlås med förlängningskedja.

Nederst på bilden ligger "festsetet" med "kluster" av sötvattenspärlor med blå rocailleavslut på kedja, örhängen samt ett hänge med karbinlås att sätta på kedjan på bilden ovan.

Grattis L8, hoppas att du tycker om din födelsedagspresent!


Nu satsar jag för fullt på marknadsgrejorna denna veckan. Sedan ska jag ta tag i beställning nr 2...eller rättare sagt nr 1 för den kom först men det är ingen brådska med den. Den ovan är till en födelsedag som infaller snart så jag fick lov att pinna på lite. Det var svårt att komma igång då jag gärna vill "känna av" och se de personer som ska bära mina smycken. Känns mycket bättre att bara göra något och sedan sälja till en kund som kan titta, känna och välja. En beställning sådär gör att jag känner större krav av någon anledning...men kul var det iaf. Var bara lite svårt att få tag på rätt pärlor i rätt färg efter kundens önskemål men har man lite tid på sig så går det oftast bra.

Jag tror inte att jag kommer att skriva något mer på åtminstone en vecka så nu får ni lova att hålla tummarna och knipa för att jag säljer slut till helgen. Blir iofs jobbigt att jobba upp ett nytt lager men dygnet har 24 timmar! *POFF* sålänge!


RSS 2.0