Att scrappa eller inte scrappa, det är frågan!

OK, jag vet att jag en gång bestämde mig för att inte ens titta åt scrapbooking. Jag känner mig själv och visste att jag skulle bli fast med hull och hår. Har iofs inte så mycket hår numer men dessto mer hull så det säger sig självt; jag är lååångt ner i dyn! Tänkte få visa några av korten som jag kämpade ihop i höst och före jul.
Mitt första kort som jag gjorde till en bekants födelsedag.
Simpel modell på kortet men jordgubbspapperet är så gulligt att det måste få framträda i all sin prakt.
Det var svårt att få till färgerna o skärpan när jag fotade. Vår kamera är på upphällningen och ljuset är inte det allra bästa såhär i vintermörkret. Jag är iaf mycket nöjd med kortet, det är jättefint i verkligheten och jag kommer att ha svårt att skiljas från det.
Det här kortet fick jag faktiskt sålt på julmässan som jag och min syster bevistade. Det ser lite tråkigt och blekt ut på bilden men i verkligheten var det faktiskt riktigkt tjusigt!
Ett enkelt men i verkligheten inte så tokigt kort. Det var en mycket vacker mättad men matt grön färg på papperet och limmet som man ser under punchinellan syns inte lika mycket som på bilden.
Mitt absoluta favoritkort som jag nog kommer att behålla. Mest stolt är jag över de ljusblå blommorna som sitter på 3D-kuddar. Lyckades 3D-lacka dem på plats och de höll formen trots att de är i vanligt tunnt och billigt papper! Kronbladen slokade ner mot bottenpapperet när jag nylackat dem och jag blev jättenervös men de rätade upp sig när lacken torkade. Jag älskar färgerna och blev så glad när jag lyckades hitta papper som gick ihop nästan på en gång. Jag har ju en förkärlek att köpa det jag för stunden tycker är fint och håller mig inte till serier alla gånger. Det gäller för papper likväl som för tyg, så det kan ta ett tag innan jag får ihop ett gäng som går ihop. Fast jag tror att det är tjusningen med det hela, det ska vara lite svårt...en utmaning...och naturligtvis vill man inte ha samma sättning som alla andra.


Vad jag inte förstår är var resten av bilderna har tagit vägen!? Jag är helt övertygad om att jag fotade alla korten jag gjorde, samt påsarna...skumt...eller så är jag för trött just nu, lätt seg i skallen trots att det är mitt på dagen. Nåväl, ovanstående ger en idé om vad jag håller på med iaf. Ska fota några av mina album-LO:s också...någon gång senare, nu ska jag leka lite...det är ju trots allt söndag och helg!


Yellow moon, yellow moon...

Yellow moon, en otroligt sugande låt med The Neville Brothers men det var inte därför jag valde denna rubrik. Enligt den amerikanska rymdstyrelsen NASA hade vi  året största fullmåne under dygnet som var, den 10/1 2009. Den beräknas ser ungefär 14 procent större ut och ca 30 procent starkare än normalt och orsaken till detta är att månen rör sig i en ellipsformad bana runt jorden. Detta händer 1 till 2 gånger om året och sist var i december 2008. Det var fantastiskt vackert när man tittade ut genom fönstret, alla skuggorna som bildades samt rimfrosten som glittrade på trädens grenar. Vi tog några bilder men orkade inte leta fram stativet så en del blev lite suddiga. Bäst blev det vi tog inifrån vardagsrummet, då vi helt sonika ställde kameran på försterbrädan och tryckte av. Jag tycker att det blev riktigt bra med tanke på omständigheterna. Vår kamera är gammal, välanvänd och har ju gått in i dimman numer. Den gungerar bara när den själv känner för det, så jag hade tur inatt.I skymningen den 9/1, nedanför vårt hus.
Trädgården och växthuset på baksidan av vårt hus.
Snett upp mot skogen på baksidan av vårt hus.
På framsidan av vårt hus.Ett ren(t) helvitte!

Jahaja, ett nytt år har randats...det hörs ska vara 2009 nu. Som vanligt har julhelgen varit ganska hektiskt trots att vi inte är så många som firar, bara familjen på julafton. Syrran med familj samt min far kom över på annandagen för lite julklappsutbyte och mat.Den 29:e fyllde Minstan 4 år men vi nöjde oss med att sjunga för henne, kalaset tar vi när förskolan börjat igen så alla kompisarna är hemma. Guben har och är fortfarande rejält förkyld så det är också en orsak till att ligga lågt. Nyårsafton blev en lugn tillställning i familjens sköte. God mat, televisionsapparaten och lite (hrmp) godis. Klockan tolv önskade vi varandra (ja, töserna hade tippat vid det laget förstås) ett gott nytt år och sedan gratulerade vi Sonen som gick in i den officiella tonårstiden iom att han fyllde 13 år på papperet.Som grädde på moset har renarna kommit ner från fjällen. De har svårt att hålla ihop dem i år, lite snö gör att hjorden skingras och dessutom är det isbark under den lilla snö som finns så de har svårt att hitta mat. I förrgår blev byn invaderad och i skrivandes stund betar de på åkern nedanför vårt hus. Orkade inte gå närmare för jag sprang ut i sandaler och det är minus 15 grader ute idag men det torde hinna bli fler bilder på årets hjord om deras vanor håller i sig.

Önskar alla en god fortsättning på det nya året! Må alla sjukdomar botas, börsen gå upp och sist men inte minst önskar vi fred på jorden!

RSS 2.0