Grymt sade grisen!

Men jag nöffar inte det minsta, trots en rejäl förkylning. Funderar fortfarande på om det heter sugginfluensa om det drabbar en kvinna...jag menar, svin...här snackar vi karlar eller hur!?


Kors sytt av pärlor. Jag är missnöjd med "nätet" i rocaille men jag förstod inte vad som menades i beskrivningen.


Har inte hänt särskilt mycket sistlidna vecka, har mest hostat och snörvlat. Pillat lite med pärlor när jag har orkat och druckit sanslösa mängder med te. Guben jobbar i helgen och det känns tröstlöst som vanligt, långtråkigt, ensamt...tur att jag har liiite pärlor kvar samt att jag lagt i en överväxel med stickningen. Ska försöka få ihop ett gäng sockar till innan julmarknaderna.
Snöflinga sydd av pärlor. Fick tyvärr lov att fota lite snett pga ljuset, bidde inte alls bra rakt uppifrån. Var lättare att sy än vad jag först trodde. Tyvärr är de frostade pärlorna någon mm för stora så det "bubblar" lite men de duger som test. 

 

 


Produktion enligt löpande band-principen.

Här har det pysslats hela helgen och himmel så skoj det var! Från kl 10 på lördag fm till kl 1 på natten och så körde vi igång igen kl 10 på söndagmorgon fram till kl 16 på em. Måste erkänna att jag inte härdade ut till sluttiden på lördagnatt. Hade nog velat vara kvar men ryggen och nacken var slutkörda så jag hade en skallebank utan dess like. Det hjälpte lite med en dundervärktablett och en sväng i massagestolen som stod i lokalen där vi höll till. Skulle bara ha satt mig i stolen redan på morgonen, nu dröjde det ända till kvällen pga att jag inte visste att det stod där den stod förrän någon berättade det för mig. Sedan gick det en propp i köksregionen så ingenting fungerade i den delen av lokalen under en lång tid. *Typiskt*!Fick som vanligt ingenting gjort under första halvan av lördagen men det var skönt att komma ut bland folk och få prata lite, titta runt på andras arbeten och få lite inspiration. Mitt på dagen kom jag iaf igång med mina första trevande försök att åstadkomma mobilsmycken och änglar...el som jag kallar dem; hÄnglar...de är ju hängsmycken!

Gjorde en armlänk i barnstorlekt till en kombotävling. Tyvärr gick jag sedan loss på en LO och upptäckte sedan att det var ett kort man skulle göra. Slängde dock in dem i 2 andra, separata tävlingar men det gick inte så bra. De passade inte in i utmaningen riktigt och sedan är det så många i pysselgänget som håller proffsklass.Det var sanslöst roligt iaf, skönt att få lämna hem och familj för ett par dagar och vila hjärnan från hushållsbestyren. Jag tackar min systerdotter och hennes sambo för att jag fick fika, sova och äta hos dem. Alltid kul att träffas, tyvärr alldeles för sällan nuförtiden och när så görs har vi 2 intensiva töser med så det går aldrig att prata i lugn o ro. Ser redan fram emot nästa pysselhelg, har inga större förhoppningar om att den kommer att ligga på en av Gubens lediga helger...helst under älgjaktsuppehållet men jag håller tummarna. En träff senare vet jag ligger på en jobbarhelg...förb****de vare detta varannanhelg-jobb! Nåja, vi har ju Sonen...han är duktig och dessutom vill han tjäna pengar. Tyvärr får jag mindre till att köpa in pärlor och tillbehör för men det får jag ta. Hoppas nu att folk tycker om mina små alster så jag får sälja allt på julmarknaderna.

Gick en workshop i att göra "Spiral Rope" eller "Dutch Spiral" som det också kallas. Hade kikat lite på tekniken på IN innan men kom inte på hur man skulle fästa ihop det hela. Hade inte råd att köpa testkittet men satt med sålänge som det tog att komma på det jag inte kunde och sedan gick jag ner och gjorde lite nytta istället. Väl hemma har jag testat på rocaille-pärlor och seedbeads och nu har jag kommit på hur man gör. Jag vet, jag vet, bildkvaliteten är usel...och fota svarta föremål är ju alltid roligt men ni får en någorlunda bild av det iaf.

Hemma gick jag loss på mina nyinköpta tjeckiska seedbeads i blandade färger samt krackelerade kuber i brunt glas. Trädde upp dem på en fyrradig memory wire. Blev riktigt nöjd men det är svårt att inte bli nöjd med tjeckerna...fina färger som smälter väl in i varandra. Trädde ett matchande armband i 2 varv memory wire också.

Lovade att lägga in LO´n som jag gjorde till byns födelsedagsbarn så det är väl bäst att göra det. Det bidde mycket blommor men damen ifråga är myckte intresserad av trädgårdsarbete och har gjort en väldigt fin "park" i ena hörnan av tomten. Därför valde jag att ösa på med blomster i alla färger. Ingen hög kvalitét på bilden men det är svårt att få till ljuset och kameran är mer än lovligt tjurig nu. Får hoppas att den håller ihop något år till för nu är det högprioritering på bil i första hand och tvättmaskin i andra hand.


Ja jäskus också!

Hade ju utlovat en bild på LO:n jag gjorde till byns 70-åring men men...någon har nappat kameran! Kan vara så att den ligger kvar hos födelsedagsbarnet också...är inte så pigg i huvudet som jag nämnt tidigare o när det springer töser mellan benen på mig o ekar "Mammaaaaaaaaaaaa..." så blir jag ännu virrigare. Nåväl, den kommer väl tillrätta så småningom.

Har precis intagit tidig frukost efter att ha skickat iväg Guben till älgskogen. Ryggen är paj efter att ha gjort knäböj med lyft av vattenfylld ungsform ett 50-tal gånger igårkväll. Pumpen i tvättmaskinen är sönder och man måste handtömma den annars luktar tvätten stinko då den bara tvättas om i smutsigt vatten hela tiden. Söligt blir det också...särskilt när Guben är där och pillar...han kör igång programmet, lämnar luckan öppen och sedan går därifrån! Jaja, golvet blev iaf ganska så rent!

Själv laddar jag för pysselträff i Umeå. Åker iväg vid 8-tiden för att möta upp en kompis borta vid lanthandeln. Får åka med henne och det tackar jag för, mina axlar gillar inte att köra bil, skulle vara knäckt när vi kom fram till Umeå om jag måste köra. Torde ändå bli en värktablett eller två innan dagen är slut...eller kvällen, det håller på fram till kl 01:00 inatt. Ska sova över hos min systerdotter, det tackar vi också för! Ingen idé att åka hem 5 mil för att sova i några timmar och sedan stiga upp för att åka de 5 milen tillbaka. Så nu ska jag vara barnfri i hela 2 dagar plus en natt, det ska bli skönt! Fast det är lustigt med föräldraskapet, hur less man än är och ser fram emot att få slippa dem ett par dagar så kommer man gå omkring och fundera på det går där hemma och sakna dem! Men jag behöver det här...att få vara jag och inte bara mamma. Man tappar lätt bort sig själv när man lever som jag gör; hemmamamma som lever på landet och nästan ingen som hör av sig annat än genom mail.

Nu ska jag börjat stöka med ungarnas frukost o kolla packningen en sista gång. Har varit duktig den här gången och har bara 5 kollin med mig trots att jag har utökat hobbyn med smyckestillverkning samt ska sova över. Känner mig stolt! Hoppas bara att det är uppehåll inne i stan...här har det vräkt ner regn även om det lugnat ner sig något nu. Måste gå på stan 1 timme innan det öppnar officiellt. Min kompis ska hjälpa till där så hon måste vara där en timme tidigare...men det ska väl gå på något sätt. Nu ska jag *njuuuta*!


Omväxlande

Förutom att Sonens cykel borde få växlarna fixade är det väldigt omväxlande väder. Igår hade vi brittsommar med 21 plusgrader i skuggan, solen strålade från en klarblå himmel och själv satt jag inne och pulade med diverse födelsedagspresenter. En av våra grannar fyllde jämna år och vi skulle dit på kvällen för att uppvakta. Jag hade fått i uppgift att scrappa ett gratulationskort och jag tror att resten av byn blev nöjda med det även om designern själv hade kunna göra en del saker annorlunda.


Påtade också ihop en "tårtbit" innehållandes ett armband i memory wire med blå acrylpärlor samt vita rocaille på, som Mellis fick ge till tant A.Minstan fick ge henne en nyckelring med nätad pärla som jag lagt i en hemgjord "hämtmats"-kartong gjord i miniformat. Blomman gör sig inte där på kanten, jag vet. Tyvärr råkade jag fippla till en kant så det fick lov att bli en blomma där får att dölja misstaget.

Förutom det hade jag scrappat en LO där jag försökte hålla så mycket som möjligt i blommornas tecken då tang A är mycket intresserad av trädgårdsarbete. Är inte riktigt nöjd med blomsterramen men när man bor på landet och dessutom är fattig har man inte så stort lager att man kan välja och vraka. Det bidde iaf gulligt med små hologramembossade älv-stämplar...och vem det avser kan man inte missa med namnet i glitterlimmad board. Får lov att återkomma med bild på LO:n då jag inte har tömt kameran från igårkväll. Hittar den inte heller...och hade jag hittat den skulle det ändå inte gå då batteriet la av under festen. Tur att jag hann fota gästerna iaf, förhoppningsvis finns födelsedagsbarnet med på ngn av bilderna också!

Jag kan visa upp ett par av mina armband sålänge istället. Först ut är mitt allra första gjort i memory wire med hematitpärlor samt stavpärlor i samma nyans som hematiten. Vet inte vad de är gjorda av då jag inköpte dem för 29 år sedan när jag gick gymnasiet men tror att de kommer från Indiska iaf. Mellandelarna är dubbelblommor av tibetanskt silver, likaså det hängande lövet. Ber om ursäkt för den oskarpa bilden, det är vansinnigt svårt att fota blanka pärlor, rätt ljus, rätt bakgrund...*puh*!
Sedan ett till i memory wire med glaspärlor från ett "slaktat" gammalt halsband, rocaille, aventurin-flakes samt hawaiipärlor. Detta samt ovanstående kommer jag nog att behålla själv. Det finns små skönhetsfel så jag kan alltid skylla på dem.Nedanstående armband gjorde jag som värdinnegåva till en kompis som bjöd in mig på tjejfest för ett tag sedan. Det är nästan likadant som mitt i hematit, enda skillnade är att jag har använt pärlhattar (tibetanskt silver) som mellandelar. Ber om ursäkt för bildkvalitén *igen*!Sååå, nu tror jag att jag ger upp för idag. Gårdagens ljuva väder (vilken tur för jubilaren, vi kunde sitta ute på altanden hela kvällen) har idag övergått till gråväder och regn. Passande för oss som idag dras med ont i huvudet och tandvärk! Verkar vara måndag mitt i veckan! Bilderna vill inte lägga sig där jag vill ha dem...hoppar runt o lägger sig sist i bloogen...hoppas att det fungerar nu!


 

 

 

 

 

 


RSS 2.0