Lite fått, lite nytt, lite rött och lite grönt skönt.

Några bilder (jo, ny kamera men fortfarande dåliga bilder. Måste öva mer...) på några smycken jag satt ihop under de senaste veckorna.Spiral Rope i grönt. Hänge med swarovskikristaller, seadbeeds och 4 mm vaxpärlor.
Det första hänget jag gjorde till halsbandet. Insåg dock att de chryso-färgade swarrisarna blev för bleka.
Mitt första försök till att göra en ring (på stomme).
Bidde väl helt OK även om jag förmodligen har gjort alla fel som kan tänkas göras. (Lite väl blaffig för min smak men det matchar halsbandet fint.) De mörka dropparna följde med i julklappspaketet från utbytet på mitt smyckesforum.
Ett likadant Spiral Rope fast i vinrött/lila. Hänget av glasbiconer och sötvattenspärlor.
Ett "Nästan Choker" av en svart kedja som jag fick på en pysselträff. Hittade så läckra svarta, facetterade pärlor hos Pearlized när jag var in där sist och jag högg som en kobra! De små pärlorna mellan vet jag faktist inte vad det är men de är jättefina iaf! Synd att jag inte har en kedjebit till, hade varit roligt att göra ett matchande armband till. Jag får se till att hålla utkik i butikerna framöver.


Är sjukt sugen på att fortsätta sy på mitt "stora" projekt men efter att ha mått pyton hela julhelgen vill jag slippa huvudvärk och yrsel de här sista dagarna som Guben är ledig. Vi får se, fortsätter det här vädret (-12 grader, blåst och ymnigt snöfall) så tänker jag kanske om!


God Jul i efterskott!

Jahaja, som vanligt har man haft fullt upp in i det sista före julhelgen! Fast i år blev det ovanligt mkt att göra; två julmarknader, massor av människor ville att jag skulle koka fudge åt dem, ett födelsedagsskort skulle scrappas, julklappar göras...och jag måste fortfarande ta det lite lugnt och inte pressa in allt på en gång. Har dock bara haft bröstkrampskänningar ett par gånger så det är på rätt väg. Åt förmodligen för mkt på födelsedagsfesten (ok, 2 glas vin dessutom) så jag har mått lite tjyvens under julhelgen (magkatarren) men det som inte dödar härdar!Vill önska alla en god fortsättning på julen och ett Gott Nytt År om jag inte hinner/orkar titta in här något mer på ett tag. Årets julbild på de (inte längre så) små bidde såhär!
Årets bästa klapp? En MammaEbba till Ebba och MiniEbba.
Minstans skörd 2009.
Mellis skörd 2009.
Den gemensamma potten 2009.
Julstaden 2009 med tre nytillskott; två pingviner och en snögubbe som Alex från mitt smyckeforum gjort.
Närbild på stugan med Abbes (Sonens kompis) nissar, som han gjorde på ett julpyssel på skolan för några år sedan.
Kyrkan med två av svärmors minidalahästar o en gullig tomte. Ser ni träden i virad ståltråd bakom husen? De har Sonen gjort i skolan för några år sedan, de är jättefina och jag är sååå rädd om dem!
"Torget" i mitten med Alex fina fimo-pingviner som åker skridsko på en spegel medan fimo-snögubben tittar på där i mitten.

Nu bidde det fettext helt plötsligt och jag får inte bort den! Jag är inte tillövers förtjust i den här sidan...det händer för mkt som inte går att åtgärda. Får se om jag byter efter nyår...ska skriva och klaga!Min fantastiska julklapp från någon på mitt smyckesforum! Har inte listat ut vem än men hoppas verkligen att jag ska få reda på det så jag kan tacka ordentligt! Klappen jag skickade iväg var inte på långa vägar lika fin. Kan bara ursäkta mig med att jag inte kom iväg till stan när det var tänkt. Så jag kunde inte köpa något utan fick plocka ihop av det jag hade hemma och där börjarde det bli rätt så urpockat.
Julkisse 1; Findus, trött efter 1 dygns utfärd i -15 grader.
Julkisse 2; Lasse-Maja (Lasse), alltid trött! Bor nu på skötbänken i badrummet efter 6 månaders oavbrutet arbete nere i kusinens ladugård.


Julkort

Jahaja gott folk! Nu är det snart dags att skicka julkorten, har ni dem färdiga att slänga på lådan? Förut var jag ambitiös och pysslade ihop fina kort med mycket bling på. Sedan fick vi barn och då vet ni ju vad som händer...självklart måste man skicka kort på ätteläggarna minst en gång per år iaf! Efter tredje barnet är vi nere på några julkort till de närmaste...skickade via mail. Jodå, även förra julen trots att jag då var nybiten scrappare. I år har jag helt enkelt inte tid, julmarknaderna har tagit nästan all min fria tid i ett år nu och den lilla tid som är kvar fram till julhelgen skall det städas undan lite skräp och plockas fram några tomtar.

Här är iaf ett kort som en bekant bett mig sätta ihop till en julklapp som skall skickas som paket på posten.
Man drar fram ett kort med en liten hälsning, en ganska rolig grej gjord av tomma papprullar.
Här ett kors som jag fipplade ihop då en annan bekant undrade om jag provat att göra dem någon gång. Det är roligt att göra något som går fort ibland. Just nu sitter jag med ett syarbete i peyote som ska bli ett armband...är det tänkt men man vet aldrig, det är ett himla pickelgöra! Men det blir snyggt, jag har blivit riktigt duktig på den tekniken och det är jag glad för! Blev nämligen mindre glad när jag kom in i mitt pysselrum efter middagen och hittade en massa sönderklippta bitar av sugrör...rören struntar jag i men det färdiga "godishalsbandet" som lockså åg på bordet sönderklippt... Jag har upplyst familjen (barnen...Minstan...) att om de någonsin går in på mitt rum igen utan att fråga kommer min vrede att drabba dem!

Jahapp, läggdags för de små...inte en sekund för tidigt!


Tjuvstart på lussefirandet idag!

Har precis kommit hem från förskolans tjuvstart på lussefirandet. Själva Lucia-dagen ligger ju på en söndag i år och då det är mest barn under måndag, tisdag och onsdag (15-timmarsbarnen) så valde de att lussa på onsdagen före den trettonde. Ett klokt val tycker jag då det förmodligen kommer att bli intensivt firande nästa vecka i alla "storskolor".

Såhär ser årets tärna ut,  *  vääärldens sötaste*...iaf i mammas och pappas ögon!
Storasysters skola har lussefirande först på måndagkväll så vi kan pusta ut i några dagar. Fram till dess får ni njuta av en bild på en annan söt tärna.
Såhär mycket brydde sig Findus! Letade och letade efter honom när vi kom hem och hittade honom till slut i famnen på en nallebjörn i Mellis´ säng.

 


Ravioli och rispuffar...

...har jag inte ägnat mig åt men väl rivolis och pärl-puffar av...pärlor...såklart!
Mina två första försök att göra pärlpuffar, et var jätteroligt! Tråden sitter där då jag inte kan bestämma mig för om jag vill ha den mer platt eller åt det runda hållet. Pga de ngt större mittenpärlorna blir den lite större och lösare. Den är fin både när man plattar till den och puffar upp den men det lutar åt det platta hållet, då ligger den snyggare som hänge i ett halsband.
Min första peyoteinfattade rivoli! Gjorde ett försök tidigare med en oval agat men det gick inte så bra. Det är svårt att minska i "hörnen" när man dessutom tampas med en ny teknik men nu tror jag att det sitter!
Såhär ser baksidan ut, det var lite pilligt att få till minskningarna i mitten. Det bidde inte alldeles millimeterperfekt men det duger som förstaförsök och dessutom baksida. Tråden sitter kvar då jag inte är riktigt säker på att jag gillar avslutet med biconer. Har en idé med seedbeads som jag ska testa imorgon innan jag fäster för gott.


Julmarknad i VindelnKatternas lilla vindskydd under en av våra jättepilar en vacker, klar natt i fullmånens sken.


Sådärja, nu är årets julmarknader avklarade. En sak är säker; tänker aldrig mer ta bord i Vindeln! Folket gick bara rakt igenom och nästan ingen stannade för att titta! Eller så är det jag som är konstig...jag brukar gå på marknader och kika i nästan varje stånd för att se om jag kan hitta någon godbit någonstans...jag gör nog fel. Nu var där fler som sålde smycken och stickade sockar men efter vad jag kunde se höll mina saker god klass och jag var inte heller dyrast. Syrrans kransar drog iaf blickarna åt sig men såhär lång int mot jul har ju de flesta redan hunnit köpa en...dessutom hade de flesta vi talade med redan köpt färdigt sina julklappar. Nästa år tror jag att vi ska satsa på att komma med på marknader redan i slutet av november. Ni ska iaf få se vad bordet delvis bjöd på!
Av smyckena gick faktiskt änglahängena bäst, de var mycket populära.
"Blandad" krans med lingon- och blåbärsris.Enriskrans med alkottar och rosett i ett fantastiskt vackert rött band!
Slänger in...

ett par bilder på ett par örhängen och en enkel kedja som jag pysslade ihop idag.

Wire, glaspärlor och metallrondeller.

Twistad kedja i silverpläterad metall, togglelås och hjärta i tibetsilver.Kommer inte överens med kökslampan när det gäller att fota. Får nog lov att investera i en bra lampa för fotografering, det är hopplöst vintertid när dagsljuset inte räcker till!


RSS 2.0