Prinsessor i björnskogen

Idag har vi gått från nagellack, håruppsättningar, långa kjolar och klackeskor till björnskit, sot och korvflott. Dagen började med det förstnämnda; töserna var bjuda på 6-årskalas. De var otroligt tjusiga men som vanligt hann vi klart allt i sista sekunden och så glömde jag att fota dem! Nåväl, det var rosa, guld, blommigt, spetsar, volanger, rosetter, pärlemorlack på naglar o flätor i uppsättning på skultarna. Jobbigt för mor då båda ville blir klara exakt samtidigt och mor är inte så duktigt på sådant där...tjejgrejs...



En kisse i paprikan...

Jag och Guben lämnade av dem hos E och drog sedan iväg till Örträsk för en fika hos kompisar. *Två* timmar i frihet, tyst i bilen och för vår del kunde kalaset ha fått hålla på i flera timmar till. Men som med allt roligt tog våra ensamma timmar snabbt slut och vi fick åka tillbaka för att hämta dem. Vi gjorde ett snabbt besök på ett loppis men hittade inte någonting som tilltalade oss. Jo förresten, en jättefin servis men gamla serviser med guldrand brukar inte bli så fina efter ett tag när man diskar dem i maskin...o här handdiskas det *inte*! Ett snabbt besök på affären för lite inköp och sedan drog vi hemöver.



Väl hemma slängde jag ihop lite tzatziki som vi packade ner i ryggsäcken tillsammans med olika korvsorter, övriga tillbehör, dricka samt te och  maränger. Sedan åkte vi upp till jaktkojan, gjorde upp eld och grillade korv till middag. Solen tittade fram mellan molnen och det blev riktigt varmt och skönt. Extra roligt blev det då M (som jagar hos oss) kom förbi och hade sin svärfar med sig. Farbror A är en rolig prick även om åldern numer tagit ut sin rätt när det gäller minne och fysik. Han berättade att han ska fylla 86 år i år. Tassa blev glad för hon fick en kompis att nosa på då M hade med sin 10-åriga taxhane, fin vovve! Gick en sväng och plockade ihop ett par liter kråkbär som ska bli till kråkbärsdricka så småningom.




Vid 21-tiden började töserna bli lite väl oroliga. Speedade på socker samtidigt som sängdagstiden var överskriden med ett par timmar, så vi plockade ihop och åkte hem. Jag ska kika lite på TV:n och ta en kopp te men det dröjer nog inte läge innan jag hoppar isäng, det tar på med frisk luft och bärplockning!




En glad Mellis!




Pussvänlig Minstan...eller!?




Författaren i moderiktig utstyrsel à la tröja från Ellos barndel, 80-tals träningsbyxor samt min australienska bee-hat och nej, den "nödiga" benställningen beror enbart på att jag har en tallrik i knät!




Sugen på lillmatte´s korv!




Tassa tassar i skogen.




Ser ni den svart pricken? Det är en sådan där knubbig, blank och svart spindel som är så läskig...*uäck*!

Kommentarer
Postat av: Pontus L

Oj så generöst att dela med sig av eran vardag:-)

Trevliga med bilder ur livet, gillar den något klarblåe färgen på dressen, och den är väl säkerligen svår antändlig oxå och det passar ju fint just denna dag;-)



Sitter och blir näst intill tårögd, när jag ser på bilderna av era små tomtar.

Dessa liv kan knappast ha en bättre uppväxt.



Kram från Roslagen

2009-08-23 @ 07:10:52
Postat av: Rita

Vilken duktig fotograf du är! Härliga, klara bilder.

Jag gillar ju din vovve, ser så mysigt go' ut =)

Kram Rita

2009-09-16 @ 08:51:17
URL: http://ritazdesign.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0