Snipp, snapp snut! Så var sommaren slut!Fast man kan ju undra om den överhuvudtaget varit här i år? Kallt, blåsigt och regnigt, bättre kunde det ha varit! Skall dock inte klaga på hösten, vi har haft en vecka med riktigt trevligt väder, soligt och varmt. Synd bara att jag däckat i världens förkylning. Ont i halsen, heltjockt i bihålorna och vallningar men ingen feber. Har sluppit värk i lederna men är så trött, så trött...mkt tack vare att Minstan vaknat vid fem-halvsextiden på morgnarna den senaste tiden o då har jag precis somnat av utmattning. Har iaf fått in alla gröna tomater från växthuset och hängt upp all timjan på tork.
Jag hann få in en hink med lingon med. Skulle ha behövt en eller två till men förkylningen kom ivägen. Vi fick en fin dag uppe på Brånet tillsammans med syrran och vår pappa. Kul för pappsen också, han är ju till åren kommen och inte så pigg men har alltid gillat att vara ute. Han och mamma fiskade mycket förut och hösten ägnades åt bärplockning, till de egna förråden samt att de sålde lite. Vi fikade i kojan och drog sedan ut på hygget bakom berget. Pappa drog in i ungskogen och jag, syrra samt hennes äldsta dotter gick omkring med hjärtat i halsgropen, rädda att han skulle ramla och bryta någonting men det gick bra. Han ropade en gång och då trodde vi att det hänt något men han hade bara hittat ett sådan bra lingonställe. Cheezuz vad han skrämde oss!Töserna skuttade omkring och försökte faktiskt göra lite nytta. Minstan ramlade mest och blev förbannad men Mellis fick ihop ett par plockare, duktigt gjort, det är en viss konst att först få in bären (utan en massa skräp) och sedan inte hälla ut allt vid nästa plock. Gammelfar behövde vi inte heller vara rädda för då vi hade de två mistlurarna med. Fan själv skulle dra dit pepparn växer om han hörde dem! Sedan drog vi hemöver till en sen middag som bestod av hemgjord pasta...mitt första försök...med beachamelsås smaksatt med rökt lax och citron. Tjejerna kom sent isäng och det märktes på Minstan morgonen efter, sur som ättika och ville inte ha frukost. Fick också hämta hem henne från FSK  tidigare än bestämt.

Lovade några att lägga in bilden på Gammelfar som en i grannbyns jaktlag tog i helgen. De upptäckte att någon rumsterat om i slaktavfallet från en tidigare skjuten älg så en kille riggade upp en töcken där nattkamera, IR-kamera, för att se om han skulle få ngt på bild. Resultatet blev detta:

En rejäl bamsing. Likabra att man blev sjuk, det är alldeles för trångt i skogen härikring numer. Det var ju meningen att vi skulle ut och plocka lingon på ett hygge ner mot älven bara en bit från byn. Strax bortanför där Guben hittade björnskit när han gick med Stuff i lördags...säger bara: nattinatti Gammelfar...jag tycker det är dags att gå isäng nu!
Sommarens sista malvor.


Nehej, jag som skulle vila medan di små är på FSK och skola. Har en timme på mig innan Mellis kommer hem så det är bäst att slänga sig på soffan ett tag. Vill tacka björnfotografen för bilden, ingen nämnd, ingen glömd och dessutom håller vi oss anonyma. Vill ju inte ha massa nallejägare, med eller utan skjutvapen springandes runt benen. :)


Sista myntan från växthuset. Den har så vackra blommor, tyvärr gör bilden dem inte rättvisa. Hade problem med ljuset men det kommer ju fler somrar med mer mynta. De silvriga kvistarna är någon slags malört. (Nej, inte den man gör snaps på tyvärr!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0