Livet är slut efter 25...bara så att ni vet!

Får ni också upp den där irriterande rutan från MSN när ni startar upp er dator? Måste fråga Guben om den går att få bort på något sätt. Där står att läsa de mest förunderliga ting om den och de samt dessa etc. "N" är inlagt för rehabilitering från sitt missbruk, "X" har bantat ned sig alternativt fettat på sig, "Q" är otrogen mot "P" med sin kusins, pojkväns lillasysters, chefs sekreterare osv.


Idag retade jag upp mig på annonsen för en kontaktförmedling. Den klatschiga rubriken löd, om jag minns rätt, såhär: "Singel och över 25? Bli kär igen!" Herreminje...skulle det vara hemskt att vara singel när man är 25 plus? OK för om det hade stått 35 plus...ur fertilitetssynpunkt alltså...men 25 år är ju rena ungdomen. Menar de att man är ute ur leken om man inte är 20 år och har fast sällskap sedan några år? Gift vid 25 med 1,66 barn, flashigt jobb såklart...för att ha råd med den rådande livsstilen med designerkläder och ett hus som ser ut som huset i de blanka, tjusiga inredningstidningarna; designertapeter, designermöbler och naturligtvis det senaste inom hushållstekniken.


Är folk så dumma att de går på en sådan rubrik? Svar; troligen...tyvärr. Dagens generation är så fullmatad med reklamens tyckande över hur vi bör vara, göra, säga och må att den har fullt upp med att bara överleva. Den *hinner* inte stanna upp och tänka över varför den blir matad med diverse floskler. Inte undra på att antalet utbrända blir fler och att depression är en vardagsdiagnos idag!


Reklam är makt. Sinnrikt utförd reklam ger kosing i kassan hos företagen, mest hos de stora som har råd med mycket och "välgjord" reklam. Pengar ger makt. That´s life och ser vi inte upp så kommer dagen 1984 snart. Inte det år som James Orwell spelar på men det dröjer nog inte allför länge om det fortsätter i den här takten. Om den inte redan är här förstås, välsminkad och dold bakom ett inställsamt leende!


http://dagensbok.com/index.asp?id=162


http://sv.wikipedia.org/wiki/George_Orwell


Vi avslutar dagens föreläsning med en liten trudelutt:


http://www.youtube.com/watch?v=WhNM2K8cmU8


Här finns att läsa lite mer om den:


http://susning.nu/In_the_year_2525


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0