Mangosalsa

Inte riktigt LCHF då det kryllar av kolisar i frukt men någon gång kan man unna sig detta goda om man inte triggas av fruktsockret eller har stora problem med övervikt. Kameran la tyvärr av efter bilden av varmrätten som jag serverade till detta så ni får skapa en egen bild i fantasin...godis blev det iaf. Vår ngt äldre middagsgäst, van vid mer åt bonnamats-hållet lassade in rejält iaf!

1 st mango, skuren i små fyrkanter
1 st rödlök alt 2-3 schalottenlökar, finhackade
saften av 2 lime
1 vitlöksklyfta (valfritt)
½-1 kruka grovt hackad koriander (efter smak, den är ju lite speciell i smaken)
1 finhackad röd chili (skrapa ur fröna om du vill ha mildare smak, fröna ger hettan)

Blanda allt och låt gärna stå i kylskåpet i ett par h för att "mogna till". Mycket god till fläskkött men kantänka mig att den passar till det mesta; från fisk till fågel o allt rött kött. Möjligen skulle jag inte äta den till viltkött typ älg och vildfågel. Rådjur däremot, kan bli en spännande brytning mot rådjurets lite leveraktiga smak!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0