Fisk med cocos/lime-strössel

En fräsch rätt med asiatisk touch som till och med mina barn äter av emellanåt!

2 pkt hoki-filé à 400 g
2 lime
ca 1 dl cocosflingor
3-4 vitlöksklyftor
2 pkt cocosmjölk av den krämigare sorten
½ tsk sambal oelek
1-2 msk nam plah (thailänds fisksås, finns i den asiatiska hyllan i nästan alla affärer)
ev hackad koriander

Riv skalet av limen samt pressa ur saften. Lägg fiskblocken i en ugnssäker form och häll limesaften över. Blanda limeskal och cocosflingor (rosta dem ngt först om du vill framhäva smaken ytterligare) och strö över fiskblocken.

Blanda cocosmjölk, sambal oelek, nam plah och pressad vitlök. Häll såsen runt fiskblocken.

Tillaga i 175 -200 grader varm ugn i ca 30 min. Det beror på om fisken är fryst eller tinad vid tillagningen och hur din ugn är. När fiskden lätt delar på sig i flagor vid stick med gaffel är den färdig.

Strö över hackad koriander och servera med kokt blomkål.

Gillar man curry är det säkert gott att blanda ner lite currypasta i såsen, alt strössla med Santa Maria´s mango/curry-krydda istället för cocos/limen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0