Lchf-muffins

LCHF-muffins

image38


4 dl nötmjöl (mandel, macadamia, pinjenötter, pistagemandel, hasselnötter) alt 2 dl nötmjöl + 2 dl  kokosflingor


1 dl smält smör


1 dl grädde alt cocosgrädde (till cocosflingor)


4 ägg


2-3 tsk smaksättning, en eller flera (vaniljpulver, kardemumma, kanel, saffran, cocosflingor)


3 tsk bakpulver



Vispa grädde o ägg fluffigt tillsammans med vald smaksättning. Låt stå o svälla i minst 1-2 h.


Smörj en muffinsform i plåt m smör.


Värm ugnen till 200 grader.


Häll 1 tsk extra smält smör i varje form om du använder muffinsplåt. (Ströa ev m kokosflingor.)


Värm plåten ngt i ugnen. Fyll snabbt och ställ in i ugnen. Alternativt fyll pappersformarna.


Grädda i ca 15-20 min, håll koll.



Denna ggn tog jag 2 tsk av kardemumma, kanel + ½ tsk av vaniljpulver o mald kryddnejlika. Det blev en bra blandning för att få pepparkakssmak men 3 tsk av kardemumman och kanelen hade smakat lite bättre.


De som jag gräddade i smord muffinsform av metall ville fastna ngt i botten o blev ganska feta att hålla i. De som jag gräddade i pappersformar fastnade ngt men inte mer än vad vissa "vanliga" mjölmuffins brukar göra.

Jag lägger in mått i efterhand när jag provat lite andra smaksättningar. Ge mig gärna tips i kommentarerna om ni har testat något gott är ni snälla!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0