Hallontryffel

50 g hallon
50 g smör
50 g kokosfett
100 g mörk choklad (minst 70%)
2 tsk cacao (jag använder Vahlronas 100%, den är *ljuvlig*!)
ev ½-1 dl grädde

Låt hallonen få ett hastigt uppkok och passera bären genom en sil för att få bort kärnorna.

Smält smör och kokosfett i en panna, dra åt sidan och låt chokladen smälta ner.

Rör ned cacao och hallon. Låt blandningen stå svalt tills den börjar ta ihop. Vispa kraftigt och fyll ischokladformar.

Vill man ha en mindre skarp smak kan man vispa i ½-1 dl grädde. Den blir dock snabbt hård och det blir svårt att fylla de små formarna. Kanske det skulle gå att spritsa ut smeten med en tyll...jag har inte provat. Perfekt som "ägg" gjorda med hjälp av matskedar, en klick vispad grädde o några hallon som garnering till efterrätt.

Rulla bollar med hjälp av händerna går inte så bra när det är kokosfett i smeten, den har för låg smältpunkt. Då bör man istället ha en tryffelsmet gjord enbart på smör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0