Chokladmascarpone-kräm för 4 personer.

  • 1 paket mascarpone (250 g)
  • 1 msk honung
  • 100 g mörk choklad.

Smält choklade över vattenbad eller i micron och låt svalna.

Blanda ned honung och smält choklad i rumstempererad mascarpone.

Man kan om man vill krydda med lite chilipulver 1-2 krm eller smaksätta med någon matsked konjak, whiskey eller varför inte lite hallonlikör. En matsked honung + sprit blir så lite kolhydrater att det blir försumbart på antalet portioner.

Servera med lite bär och rostade hasselnötter.

(Ställer man krämen i kylen blir den riktigt hård.)


Jag gjorde krämen med 86% choklad (19 g kolh/100g) och mascarpone med 35,5 g fett och 3,0 g kolh/100g vilket ger krämen ett innehåll på ca 10% kolh och drygt 80% fett

Receptet kommer från Hedda på KiF. Tack för detta *drömgoda* dessert-recept!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0